Gewest

Gewestelijke Algemene Vergadering 2024

Op zaterdag 14 september vond de jaarlijkse gewestelijke algemene vergadering plaats. Zo’n 30 vertegenwoordigers van verenigingen, commissies en overige genodigden wisten de weg naar Haastrecht te vinden, waar wij te gast waren bij STV Lekstreek.

Richard Stolwijk nam ons op gloedvolle wijze mee in de verbinding van de Krimpenerwaard, Haastrecht en STV Lekstreek met de schaatssport en gaf een inkijkje in de keuken van een succesvolle vereniging.

De voorzitter nam ons mee langs de behandeling van jaarverslagen, resultaten en begrotingen. Belangrijke thema’s zijn de financiën en vacatures in bestuur en commissies. Juist omdat de bomen niet meer tot in de hemel groeien en vrijwilligers lastiger zijn te vinden is het zaak om op een constructieve en efficiënte wijze samen te werken. Vaak gaat dat goed, soms moet dat beter.

Er waren onderscheidingen voor Nederlands kampioenen, commissieleden en het erelidmaatschap voor afscheid nemend bestuurslid Steef Wigman.

De bijeenkomst werd afgesloten met een informele lunch. Heb je als vereniging de vergadering gemist? Dan heb je ook je stem niet kunnen laten horen. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zet hem alvast in je agenda: zaterdag 13 september 2025. Dan zijn we te gast bij IJsclub De Molenhoek in Nieuw-Lekkerland.